Om oss

 

Vi som äger kenneln heter Emmelie & Fabian Vestlund Elf. Vi bor tillsammans med Kit, Zelda och Kajsa i Mariestad även kallat Vänerns pärla. Sommaren 2017 köpte vi vårt lilla dröm radhus, som vi trivs så bra i.

Emmelie’s hundhistoria; Jag är uppväxt med hundar av olika raser och storlekar. 2008 fick jag min allra första helt egna hund, Molly. En stor del av min fritid la jag på att lära hundarna olika trix, långa skogspromenader, bus och mys.
Hundsports intresset ökade för varje dag och när det var dags att välja inför gymnasievalet var det självklart.
Jag och Molly flyttade ensamma ner till Dingle och började ett nytt kapitel i vårt liv på ett naturbruksgymnasium med inriktning hund.
Molly som var av rasen Schäfer/Border Collie blev tyvärr sjuk sista året på skolan, och fick vandra över regnbågsbron, alldeles för tidigt. Det var efter det Kajsa kom in i bilden, valpar på skolan var inte tillåtet och jag kunde inte gå hund utan en hund. Så då fick jag ta familjens sällskapshund. (Mer kan ni läsa om Kajsa och hennes historia under hennes flik.)
Efter studenten var det självklart att en liten valp skulle få flytta in, och rasen var given nämligen Kelpie. 2014 flyttade Cefeus Zuper Jeff II hem till oss. Mina drömmars hund.
Med Jeff var planerna och drömmarna stora, vi var aktiva inom brukset, vallning, freestyle, drag, agility och nosework.  Vi hann dessvärre aldrig ut och tävla, för Jeff åkte på en tråkig skada och efter flera månaders rehab med bakslag fick han somna in bara 2 år gammal.
Ett tag efter Jeffs bortgång flyttade lilla Zelda, 22 månader hem till oss. (Mer om Zelda kan ni läsa i hennes flik.)

Jag är utbildad instruktör, dagis och pensionat föreståndare, b-figge (MH), och har gått uppfödarutbildningen.

Jag jobbar som instruktör på Hundskolorna i Skövde och håller olika kurser där.

En dröm jag har haft sen barnsben var att ha en egen kennel och 2017 blev det verklighet. ❤

 

Fabian’s hundhistoria; Första hunden var av rasen Cavalier king charles spaniel, som var familjens sällskapshund. 2007 Flyttade Eros hem till familjen Vestlund.
Hundintresset ökade mer när jag träffade Emmelie, inte så konstigt med en hundidiot till sambo.
Vi hade Kelpien Jeff och var delaktig ibland i deras träning. Även om vi mest promenerad och gosade ihop.
Kajsa har alltid varit en riktig mattegris, men när matte jobbar eller är borta kommer hon gärna för mys och gos.
När Zelda flyttade in växte mitt intresse för agility och ofta följer jag med på träningar/tävlingar och alla upptåg dem hittar på. En framtida plan är att ha en egen agilityhund att träna och tävla med. Men för tillfället räcker det att få köra Zelda ibland.

emmelie.jpg

FAbian.jpg

KONTAKT:
Emmelie: eelf@live.se / 0725753831
Fabian: Fabiosa_93@hotmail.com / 0768479142
Vasavägen 16 E
54240 Mariestad

Vi finns även på Facebook: Kennel Propulsion, samt Instagram: @kennelpropulsion.